Tvarohovo-polentová buchta jako od Babulky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Některé recepty jsou jako bumerang. Upečete buchtu a řeknete si: fajn, ta se docela povedla. Mohla bych ji ještě někdy upéct. A šťastně na celou buchtu zapomenete. A pak někdo zavolá a ptá se na recept. Recept jen taktak někde vyhrabete a zase zapomenete. A pak zavolá druhý a chce ten samý recept – přeci na tu výbornou buchtu. Řeknete si sakra. Co s tím receptem všichni mají. Pekla jsem to jen jednou, recept byl trochu improvizace a zasloužil by si vylepšit a přesto ta buchta – holka jedna naducaná, dokázala zaujmout, možná i svým způsobem oslnit. Potvora jedna malá, vtíravá.

No tak jo. Když ji tolik chcete. Máte ji mít. Ale předem upozorňuji, není to žádná hvězda. Jen se umí tak nějak žensky podbízet. Prostě hérečka.

A ta kráva, která se k fotce tvarohové buchty báječně hodí, není žádná obyčejná kráva, ale Babulka z Valašska se svým jen několik hodin starým telátkem.  Babulka je totiž jediná a naprosto milovaná kráva z jedné úžasné rodinné farmy.

Tak teď ten recept na buchtu.

500 g tvarohu

130 g instantní polenty (nebo kukuřičné krupice)

120 g rýžové mouky

Prášek do pečiva

¾ hrnku moučkového (nebo jiného) cukru

Vanilkový cukr

5 lžic oleje

Rozinky nebo sušené brusinky , sekané mandle, trochu citronové kůry, trochu citronové šťávy

Mléko na zředění (necelých ½ litru – těsto musí být  tekuté a nadýchané)

 

Smícháme všechny přísady. Mléko postupně  přidáváme až nakonec  a opatrně vyšleháme.

Těsto dáme do olejem vymazané dortové formy ( střední velikosti) a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.

 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *