Švestkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Léto je v plném proudu a nejvyšší čas vrhnout se do proudu.

Voda cáká, slunce svítí a zrají švestky. A protože námořníci milují modrou barvu, tak  jsou švestkové knedlíky s mákem jejich nejoblíbenější jídlo. No prostě modrá je dobrá. Tak ahoj a pádluj.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Těsto na 14 knedlíků:

2 velké brambory (uvařené ve slupce)

250 g polotučného tvarohu
1 lžička soli
1 vejce (dá se použít náhrada, nebo vejce úplně vynechat)
Bezlepková verze: mouka – cca 200 g Jizerky + cca 200 g bezlepkové mouky (rýžová, cizrnová, kukuřičná) – nejlépe směs
Pro lepkáče: cca 400 g hrubé pšeničné mouky
Dále: vypeckované švestky,
        máslo, moučkový cukr a mletý mák na posypání
Postup: uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Přidejte sůl, tvaroh, vejce a postupně přidávejte mouku tak, aby vám vzniklo pěkné těsto. Nesmí být ani příliš řídké, ani moc tuhé. Množství mouky v receptu je jen odhadnuté. U bezlepkové verze zachovejte poměr 1/2 Jizerka + 1/2 směs jednodruhových muk. Dejte si do hrnce vařit osolenou vodu a mezi tím si posypte vál rýžovou nebo kukuřičnou moukou a vytvarujte knedlíčky.Snažte se nedávat příliš těsta. čím méně tím lépe. Jen se vám ve vodě nesmí rozpadnout. Vkládejte je do vroucí vody a vařte mírným klokotem cca 10 minut.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *