Motorkářská tortilla s glazovanými klobásami

P10904040P1090389P1090296

Pokud jste při velké společenské události byli svědky zvláštního úkazu, že se nějakým záhadným způsobem tvoří fronty před pánskými a ne před dámskými toaletami, tak věřte, že nejste na plese, v divadle ani  na výstavě moderního umění, ale na motorkářské akci.  Motorky jsou hlavně pánská záliba a tohle je jasný důkaz.

Přestože na motorkách jezdí (nejen se vozí, ale i je řídí) čím dál víc holek, tak na moto- salonech jsou ženy prezentovány poloodhalené, s vysokými podpatky a cvoky na kožených oblečcích.  Takový pěkný doplněk k té nablýskané motorce. Něco jako hezčí top case. S tím se my holky, když už vyrazíme na takovouhle akci musíme vyrovnat každá sama. Přesto není pravda, že je to podívaná jen pro muže. Vždycky je na co koukat. Můžete tu vidět krásné stroje, odvážné, svalnaté (někdy trochu moc potetované) ale  hlavně neuvěřitelně zapálené muže. A to je přesně to, co zas mají rády ženy. Když jsem si ale zpětně prohlížela fotografie, tak jsem zjistila, že mám na nich skoro samé děti. Tomu se nedalo odolat – když mají tak rozzářené oči.

P1090285            P1090339

P1090321            P1090302

P1090289            P1090322

P1090299            motozáda

P1090280            P1090296

P1090317            P1090318

P1090372            P1090334

Podle toho, co frčí na takových akcích u stánků s jídlem, tak to vypadá, že si pravý motorkář rýsuje svaly klobásami a hlavně škvarky.

Chlapi asi snědí opravdu hoooodně škvarků.

P1090312            P1090311

P1090314           P1090313

A protože je tenhle článek o mužích, tak by to chtělo recept pro ně, na míru. Musí to být rychlé, nesmí se s tím zamazat moc nádobí. Musí v tom být vejce (spousta vajec) a samozřejmě klobásy. A Jamie Oliver to ví.

Bramborová tortilla:

250 g menších brambor

1 malá červená cibule

1 čajová lžička fenyklových semínek (nebojte jsou tam moc dobré)

2 stroužky česneku

trochu rozmarýnu (čerstvého nebo sušeného)

8 vajec

Troubu zapněte na plný výkon – nejlépe na gril.

Brambory ve šlupce omyjte a nakrájejte na 1 cm vysoké plátky. Na pánev (kterou pak můžete dát do trouby – bez umělé rukojeti) dejte trochu olivového oleje – přidejte brambory a opékejte. Pak k bramborám přisypte cibuli nakrájenou na plátky (půlměsíčky) a fenykl. Dál pomalu opékejte. Až budou brambory zlaté, přidejte rozdrcený česnek, rozmarýn, osolte a opepřete.  Do pánve přidejte vejce a lehce promíchejte. Pak ještě na vrch můžete dát trochu rozmarýnu a šup s tím do rozpálené trouby. Tak na tři minuty – omeleta musí vyběhnout a zezlátnout. Po upečení jde krásně z pánve.

P1090393          P1090395

K tomu si uděláme glazované klobásy. Jamie doporučuje chorizo.

Potřebujeme:

250 g klobás

2 stroužky česneku

4 polévkové lžíce červeného vinného octa

1 polévková lžíce tekutého medu

Klobásy nakrájíme na 2 cm kolečka a nasypeme na malou pánev s trochou oleje a opékáme do zlatova. Pak přidejte rozdrcený česnek a pokud  je potřeba odlijte olej. Pak přidejte ocet a med. Nechte tekutinu v pánvi zredukovat na lepivou glazuru.

P10903980           P10904070

Je dobré k tomu podávat nějaký váš oblíbený salát. Abychom ty dobroty trochu vyrovnali něčím zdravějším.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *