Kapustičkový salát

Zatímco základem zimní kuchyně je spíše polévka nežli salát – tak existují i výjimky. Tento salát je vyloženě zimní. Díky kapustičkám a jablkům. Úžasně se hodí k masu, ale i jako lehčí večeře. Jestli jste jej hned zavrhli kvůli růžičkové kapustě, kterou máte zafixovanou jako nechutnou zeleninu do polévky, tak na to rychle zapomeňte. Syrová je úžasná. Já sama, přestože jsem milovníkem kapusty,  růžičkovou kapustu v polévce upřímně nesnáším. Ale tento salát ji pro mě jako zeleninu naprosto rehabilitoval a já si ji snad i zasadím na zahradu. Ještě má salát z kapustiček jednu výhodu. Nezvadne jako jiné druhy salátů. Co zbude  si klidně můžete vzít druhý den na oběd do práce a bude stejně dobrý.

Kapustičkový salát

500 g růžičkové kapusty – pečlivě očištěné a nařezané  na hodně jemné plátky (nejlépe na struhadle v robotu)

2 jablka – oloupaná a nakrájená na kostičky

Hrst rozinek

Hrst brusinek

Sůl a pepř podle potřeby

Zálivka – 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 1 citron, třtinový cukr na doslazení podle chuti

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *