Hrnkový jogurtový koláč na plech

Něco tady nehraje. Proč na plech? Na fotce je koláč v kulaté formě.  Ale je to on – mého srdce šampion. Byl moc dobrý, ale bylo ho málo. Tak jsem upekla na plech, ale nestihla ho vyfotit. Je to taková jedlá klasika – v mém podání bezlepková. Z této kupované směsi je nejlepší. Když se mi koláč podaří upéct z nějakých jednodruhových muk a bude alespoň trochu tak  dobrý jako z té kupované směsi – doplním to sem.  A možná dodám  i nějakou aktuální fotečku.

 

Těsto:

1 velký bílý neslazený jogurt (400 g)

3 vejce

3 hrnky samokypřící bezlepkové směsi  Doves farm

1 hrnek cukru

1 lžíci vanilkového cukru

½ hrnku oleje

 

Navrch – jablka + hrušky  s kokosovou  drobenkou (máslo+cukr+kokos)

Nebo

Broskve a švestky s klasickou drobenkou (máslo+cukr+rýžová mouka)

 

Všechny ingredience na  těsto pečlivě promíchejte. Těsto vlijte do vymazaného a moukou nebo kokosem vysypaného plechu. Ozdobte ovocem nakrájeným na měsíčky a posypte drobenkou. Klasickou drobenku dejte na koláč rovnou, ale kokosovou tak 10-15minut před dopečením. Pečte na 200 stupňů (klasický ohřev).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *