Špenátový koláč s bramborovým korpusem

Jsme milovníci špenátu. Nejlepší je samozřejmě ten ze zahrádky. Čerstvý špenát má ovšem jednu vadu. Abyste z něj připravili jídlo pro větší rodinu, potřebujete ho sklidit tak jedno pole. Když je dobrý rok, tak se nemusíte bát – bude ho dost, ale na sklizeň si musíte pozvat partu plantážníků. Jo, kdo má rád špenát – musí se otáčet.

3 větší brambory 

2 ks mozzarelly

3 stroužky česneku

1 menší cibulka

3-4 rajčata

cca 200 g špenátu (může být čerstvý i mražený)

4 vejce (tady se bez nich neobejdete)

mléko

oregano

muškátový oříšek

sůl pepř

 

Oloupané brambory nastrouhejte na hrubo, osolte a nechte pustit vodu. Vodu z brambor vymačkejte a do brambor přidejte pepř a oregano. Směs vtlačte do olejem vymazané nízké zapékací formy a cca 10 minut pečte v troubě na 190 stupňů. Mezi tím si připravte špenát. Na oleji usmažte cibulku do sklovata, přidejte špenát, sůl pepř, česnek a muškátový oříšek. Směs přidejte na předpečený bramborový korpus, přidejte na kolečka nakrájená rajčata, zalijte vejci rozšlehanými s mlékem (trochu osolte) a navrch ozdobte mozzarellou nakrájenou na kolečka. Pečte ještě cca 30 minut.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *