Čočkový salát

Často, tak jako většina zaměstnaných žen,  přiběhnu domů, otevřu lednici a honem vymýšlím něco k večeři.  Už v tom mám docela praxi, takže se mi čas zírání do poloprázdné lednice zkracuje. Ne, že bychom měli lednici víc zásobenou, nesnáším když se vyhazuje jídlo a tak velké zásoby nemíváme, ale už jsem dost zběhlá – mistr disciplíny  v jídlech co dům dal.  Tohle jídlo sice tak rychle neuvaříte, ale po malé přípravě  – plánování se v tomto případě nevyhnete,  je to vyloženě rychlovka. Takže,  když víte, že budete zítra na štíru s časem  – uvařte si večer nebo ráno před odchodem do práce  (minutové) kuře viz předešlý recept a namočte čočku.

Ingredience:

Zelená drobnozrnná čočka

Vařené kuře

Řapíkatý celer

Červená paprika

Zálivka – olivový olej, ocet, třtinový cukr, sůl, pepř

Přiběhli jste domů a máte hlad. Nebo jste se ráno probudili, nemáte moc času, ale potřebujete si vzít něco do krabičky na oběd do práce.  Kuře už máte uvařené (prakticky bez práce) a čočku namočenou. Neváhejte,  než si zujete boty nebo svléknete pyžamo – otočte knoflíkem sporáku a začněte vařit namočenou čočku  ( v té samé vodě ve které se máčela).  Než se čočka uvaří, tak si  sundejte boty a pyžamo a do mísy připravte zálivku = olivový olej, ocet, třtinový cukr, sůl, pepř.  Nakrájejte si papriku a řapíkatý celer – případně další zeleninu, kterou jste objevili při zírání do lednice. Čočka je měkká. Přeceďte a ještě horkou vsypte do mísy se zálivkou. Než čočka vychladne, tak do sebe krásně vsákne všechny chutě ze zálivky. Vmíchejte zeleninu a nakrájené kuře a máte hotovo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *