Často, tak jako většina zaměstnaných žen, přiběhnu domů, otevřu lednici a honem vymýšlím něco k večeři. Už v tom mám docela praxi, takže se mi čas zírání do poloprázdné lednice zkracuje. Ne, že bychom měli lednici víc zásobenou, nesnáším když se vyhazuje jídlo a tak velké zásoby nemíváme, ale už jsem dost zběhlá – mistr disciplíny v jídlech co dům dal. Tohle jídlo sice tak rychle neuvaříte, ale po malé přípravě – plánování se v tomto případě nevyhnete, je to vyloženě rychlovka. Takže, když víte, že budete zítra na štíru s časem – uvařte si večer nebo ráno před odchodem do práce (minutové) kuře viz předešlý recept a namočte čočku.
Ingredience:
Zelená drobnozrnná čočka
Vařené kuře
Řapíkatý celer
Červená paprika
Zálivka – olivový olej, ocet, třtinový cukr, sůl, pepř
Přiběhli jste domů a máte hlad. Nebo jste se ráno probudili, nemáte moc času, ale potřebujete si vzít něco do krabičky na oběd do práce. Kuře už máte uvařené (prakticky bez práce) a čočku namočenou. Neváhejte, než si zujete boty nebo svléknete pyžamo – otočte knoflíkem sporáku a začněte vařit namočenou čočku ( v té samé vodě ve které se máčela). Než se čočka uvaří, tak si sundejte boty a pyžamo a do mísy připravte zálivku = olivový olej, ocet, třtinový cukr, sůl, pepř. Nakrájejte si papriku a řapíkatý celer – případně další zeleninu, kterou jste objevili při zírání do lednice. Čočka je měkká. Přeceďte a ještě horkou vsypte do mísy se zálivkou. Než čočka vychladne, tak do sebe krásně vsákne všechny chutě ze zálivky. Vmíchejte zeleninu a nakrájené kuře a máte hotovo.