ON: Tak já nevím, ty snad už nikdy neupečeš nic sladkého bez zeleniny.
ONA: Vždyť je v tom jenom mrkev.
ON: A o čem myslíš, že mluvím.
ONA: To je nevinný. Mrkev snad není ani zelenina.
ON: Nepečou se normálně koláče spíš s ovocem?
ONA: Tohle je bábovka.
ON: Tím spíš.
ONA: Náhodou ovoce tam je – máš tam pomeranč.
ON: Tím to nezachráníš. Kdo kdy slyšel, aby se do bábovky dával pomeranč.
ONA: Přece ty – teď .
Recept na opravdu dobrou a voňavou bábovku:
300 g mrkve
1 pomeranč
150g cukru
3 vejce
7 lžic oleje
300g Jizerky
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
½ lžičky muškátového oříšku
rozinky
Olej a kokos na vysypání formy
Mrkev si nastrouháme na jemno. Do jiné mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme do pěny. Do vyšlehané hmoty přidáme mrkev a pomeranč (nastrouhanou kůru + dužinu bez bílých částí nakrájenou na malé kousky + všechnu šťávu). Po té přidáme koření, prášek do pečiva, olej, mouku a nakonec rozinky. Vše dobře promícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.